Jätevesijärjestelmä umpisäiliöllä - FANN

Järjestelmä
umpisäiliöllä

Umpisäiliöllä varustetussa järjestelmässä WC-vesi välivarastoidaan umpisäiliöön ja joissain harvinaisemmissa tapauksissa kaikki jätevedet johdetaan umpisäiliöön.

FANN-jätevesijärjestelmä umpisäiliöllä

WC-veden kerääminen umpisäiliöön on joskus ainoa ratkaisu.

Umpisäiliö on nimensä mukaisesti umpinainen säiliö jätevesien varastointiin, ja sitä jätehuolto yhtiö käy tyhjäämässä soiton saatuaan sen tultua täyteen. Muita yleisisä nimityksiä umpisäiliölle ovat muun muassa lokasäiliö, umpitankki tai lokakaivo.

Kun WC-veden purkaminen luontoon käsiteltynäkinon kielletty, ratkaisu voi olla umpisäiliö. Muu kotitalouden jätevesi eli peseytymis-, pesu- ja tiskivedet (harmaavesi) puhdistetaan vaikkapa imeytyskentässä tai maasuodatuksessa. On olemassa myös äärimmäisiä tapauksia joissa kaikki jätevedet ohjataan umpisäiliöön.

FANN-umpisäiliöt ovat tyyppihyväksyttyjä – se takaa sinulle pitkäaikaisen ja turvallisen toiminnan.

 

Mittakuva ST4806 umpisäiliö (pdf)

Mittakuva umpisäiliöpaketti ST9612 (pdf)

Mittakuva ST3006L umpisäiliö WC-vesille ja kahden yhdistelmä (pdf)

Matalat FANN umpisäiliöt kestävät aikaa ja kovaa käyttöä!

Hankala maasto ei muodostu ongelmaksi FANN Umpisäiliöillä. Jos tontti on pelkkää kalliota, ei sekään haittaa, säiliömme soveltuvat myös asennettaviksi maan pinnalle. Säiliömme ratkaisevat ongelmasi. Kaikki lähtee muodosta. Kapealle säiliölle, joka on vielä matalakin on helppo löytää sijoituspaikka vaativassakin maastossa. Niiden 1,2 m mitta leveyssuunnassa sopii kätevästi myös useimpiin peräkärryihin.
NÄIN SE TOIMII

Umpisäiliö toimii välivarastona jätevesillesi. Umpisäiliöstä käytetään myös välillä nimeä lokasäiliö, lokakaivo tai umpikaivo. Loka-auto tyhjentää umpisäiliön sen täyttyessä tilauksestasi. Mitä enemmän tilavuutta on sitä harvemmin loka-autoa tarvitsee tilata. Kun kaksinkertaistat tilavuuden puolittuvat tyhjennyskerrat. Monet valitsevat tilavuudeltaan suuremman ST 9612 juuri taloudellisista syistä.

 

Umpisäiliölle hyvä lisävaruste on täyttymishälytin, joka kertoo koska säiliö on täynnä ja on aika tilata tyhjennys. Usein se edellytetään kunnan puolestakin. Hälyttimen asennuksessa hälytystaso määritetään siten, että jää aikaa tilata tyhjennys. Tasohälytin hankitaan umpisäiliön yhteyteen lähes aina, koska tällöin ei itse tarvitse käydä säiliöllä seuraamassa täyttymistilannetta vaan hälytyksen säiliön täyttymisestä saa paikkaan, jossa tilanteen seuranta on helppoa.

 

Erittäin mataliin asennuksiin on ST 3006L umpisäiliö LVI-nro 3624132. Liitäntäkorkeus viemäriin on säiliön pohjasta mitattuna vain 0,92m. Tämäkin säiliö voidaan yhdistää tarvittaessa toiseen, jolloin kokonaistilavuus on vähintään 7000litraa.

 

Katso myös alipaine WC-järjestelmämme Roslagen, jos haluat todella harvat tyhjennykset wc-vesien umpisäiliöllesi. Huuhtelukertoja alipaine WC:llä toteutetussa järjestelmässä umpisäiliöön mahtuu jopa 4000-5000. Ympäristöystävällinen ja taloudellinen vaihtoehto, jolla voi ratkaista ongelmallisia kohteita.

Umpisäiliön kaveriksi harmaiden vesien käsittelyyn valikoimastamme löytyy paras vaihtoehto myös sinun kohteeseesi.

Valikoimamme kattaa harmaiden vesien imeytyskentät, suodatuskentät ja pienpuhdistamot. Alkuperäinen INDRÄN biomoduuli ja sen kehittyneemmät asteet INDRÄN Plus imeytys puolelle ja INDRÄN biosuodatin 5 suodatupuolelle sekä perinteiset maa-aineksilla rakennettavat käsittelyjärjestelmät luovat laajan paletin, josta löytyy tuote kohteeseen kun kohteeseen.

Kaikille jotka eivät halua jäteveden puhdistuksesta harrastusta itselleen!

Katso kaksoisviemäröinti esitteemme sähköisessä muodossa klikkaamalla tästä.

Näin imeytyskenttä ja maasuodatus toimivat