Kolmeosastoinen – FANN Blue saostussäiliö - FANN

2021 vuoden uutuus

FANN Blue
– paras kolmeosastoinen saostussäiliö

Kolmeosastoinen saostussäiliö

FANN Blue

Maailman paras saostussäiliö – onko todellakin näin?

Kun kaikki tekijät punnitaan ja verrataan kaikkia markkinoilla olevia vaihtoehtoja, niin uskallamme väittää että se pitää paikkansa – FANN Blue on paras.

1990-luvun alkupuolelta lähtien FANN on keskittynyt saostussäiliöissään matalarakenteisiin, horisontaalisiin lietteenerottimiin. Nyt olemme täydentäneet saostussäiliövalikoimaamme uudella kolmiosastoisella saostussäiliöllä. Taustana tälle uudistukselle on, että olemme useita vuosia keränneet palautetta tuotteidemme parissa työskenteleviltä urakoitsijoilta. He ovat nähneet uuden kolmeosastoisen saostussäiliön saamisen valikoimaamme välttämättömänä lisänä ja me vastasimme tähän kehittämällä FANN Blue 2200-litraisen paketin.

Se, että onnistuimme kehittämään poikkeuksellisen hyvän kolmikammioisen saostussäiliön, jonka lietteenerotuskyky on kertaluokkia kilpailijoita parempi, yllätti jopa hieman itsemmekin. FANN Blue on nyt aluksi saatavilla 2200-litran eli 2,2 kuutiometrin versiona, ja pian aiomme tuoda sen rinnalle samaan sarjaan 4000-litran kolmeosastoisen saostussäiliön jätevesien lietteen erotukseen.

FANN Blue 2200l toimitetaan normaalisti FS6 nousuputkella ja uudella teleskooppikansistollamme. Saatavilla on myös Pump in Tank eli PinT- versio, jossa on sisään rakennettu pumppaamo – FANN Blue 2200l PinT. Tämä ratkaisu tekee säiliön jälkeen tulevan biologisen puhdistusvaiheen sijoittamisesta helppoa. Säästyy myös aikaa, vaivaa ja rahaa kun erillistä pumppaamoa ei tarvita. PinT version käyttö ratkaisee ongelmat muun muassa tasamaalla, pohjaveden ollessa korkealla tai  viemäreiden ollessa syvällä tai kun kallio on lähellä maan pintaa.

Poikkeuksellisen hyvä lietteenerotuskyky yhdessä muiden ominaisuuksien kanssa nostavat FANN Bluen kolmiosastoisten saostussäiliöiden kärkeen!

 • Äärimmäisen hyvä kiintoaineen erotuskyky
 • Teleskooppi kansi uudella kiinnitystavalla
 • Erittäin vankka rakenne
 • Sisäänrakennettu pumppaamo PinT-versiossa
 • Patentoitu rakenne
 • Valmistettu kierrätyskelpoisesta Polyeteenistä
 • Tarvittaessa asennettavissa syvälle maahan
 • 10 vuoden toimintatakuu
 • Varastointia ja kuljetusta helpottava malli ja mitat
 • Testattua tekniikkaa
 • Kannen korkeus on säädettävissä maanpinnan tasoon
 • Ankkurointi- / nostolenkit kaikissa kulmissa. helppo myös ankkuroida kankaalla.

FANN Blue on ensimmäinen vaihe jäteveden käsittelyssä ja sen perään tulee biologinen puhdistusvaihe. Biologinen vaihe jäteveden puhdistuksesta tehdään tavallisesti IN-DRÄN-tekniikalla joko imeytys- tai suodatusversiona.

Imeytyspuhdistamo
Käytetään, kun maaperä sen sallii, että puhdistettu jätevesi siirtyy eteenpäin maaperän läpi. Yhden kiinteistön IN-DRÄN-imeytysjärjestelmä on n. 10 metriä pitkä ja leveys määräytyy vallitsevan maalajin mukaan ja siinä merkittävää on maan kyky päästää vettä lävitseen (LTAR-arvo).

IN-DRÄN suodattamo
Käytetään tiiviissä maalajeissa kun vesi ei pääse riittävän hyvin kulkeutumaan maaperän lävitse. Tällöin vettä autetaan pääsemään eteenpäin keräämällä se puhdistuksen jälkeen kokoomaputkeen hyvin vettä läpäisevässä hiekkapedissä. Sitten puhdistettu vesi ohjataan ojaan tai muuhun sopivaan purkupaikkaan tontilla.

FANN auttaa sinua oikean tuotteen valinnassa. Pitkä kokemus alalta on opettanut meille paljon. Autamme mielellämme kaikkia jätevesijärjestelmän hankkimista harkitsevia välttämään suden kuopat ja saamaan huolettoman jätevesijärjestelmän joka kestää pitkälle tulevaisuuteen.