Maaperätutkimus veloituksetta - FANN

Maaperätutkimus veloituksetta

Autamme sinua uuden jätevesijärjestelmän toteutuksessa veloituksetta

Maaperätutkimus veloituksetta

Apua mitoitukseen

Yleisimmät jätevesijärjestelmämme perustuvat imeytykseen, maasuodatukseen tai suljettuihin maasuodattimiin – FANN-biosuodatin. Maksuton suunnitteluapumme laatii sinulle ehdotuksen parhaaksi jätevesiratkaisuksi omien erityisolosuhteidesi perusteella. Ehdotukseen sisältyy muun muassa tyyppikuva, josta käy tarkasti ilmi järjestelmän rakenne. Voit käyttää tyyppikuvaa liitteenä tehdessäsi hakemusta kunnalle.

Imeytystä käytettäessä on varmistettava, että maaperän läpäisykyky on riittävän hyvä, jotta imeytyskenttä pystyy ”nielemään” kaiken veden, ja siksi on aloitettava maanäytteiden ottamisella.

Maaperätutkimus veloituksetta

Maaperätutkimus veloituksetta

Kaiva kolme testireikää paikkaan, johon järjestelmä aiotaan sijoittaa (ks. kuva). Maaperän läpäisykyky voi vaihdella vain muutaman metrin sisällä, minkä vuoksi tarvitaan kolme testireikää. Maanäytteet otetaan kaivannon ajatellun pohjan kohdalta. Huomioi suojaetäisyys pohjaveteen, kallioon ja maatäyttöön. Ota jokaisesta kuopasta maanäyte (noin 2-3 dl). Käytä jokaiselle maanäytteelle omaa pussia tai pientä tölkkiä.

FANN tekee maanäytteillesi imeytyskokeet, joissa määritämme maaperän läpäisykyvyn (LTAR), ja suosittelemme sen perusteella parasta jätevesijärjestelmää kiinteistöllesi ja toimitamme myös tarvittavan dokumentaation.

10 vuoden toimintatakuu

Täydelliselle FANN-järjestelmälle annetaan 10 vuoden toimintatakuu. Lähtökohtamme on aina, jätevesijärjestelmäsi tulee olla mahdollisuuksien mukaan passiivinen ja huoltovapaa. Lisäksi järjestelmien kestävyyden ansiosta ei tarvita kalliita huoltosopimuksia.