Fred_5R0A6770

Miten Fred Nyberg asetti saostussäiliöiden uuden standardin

Jätevesipodcast on FANN’in uusi panostus, jolla pyritään parantamaan yleistä tietämystä jätevesijärjestelmien toiminnasta. Ensimmäisessä jaksossa tapaamme perustajamme Fred Nybergin – miehen, joka asetti uuden eurooppalaisen standardin saostussäiliöille. Kuulemme hänen tarinansa

Ohjelman vetäjä Jacob Vastamäki esittelee Fred Nybergin legendana. Nimitys ei ole lainkaan yliampuva, sillä harva on vaikuttanut jätevesialaan Fred Nybergiä enemmän. 

Uraa jäteveden parissa edelsivät tohtoriopinnot KTH:ssa. Läpimurto tapahtui kuitenkin vasta, kun hän löysi amerikkalaisen kollegansa välityksellä uuden ratkaisun maapuhdistamoa ja saostussäiliötä varten. IN-DRÄN-tekniikan saostussäiliön jatkokehitys kiinnosti pian Ruotsin kuntia ja myöhemmin myös Euroopan markkinoita. Itse asiassa Fredin saostussäiliöstä tulisi lopulta uusi eurooppalainen standardi. Myyntimenestys oli syntynyt. 

Miten suklaamunat vaikuttivat FANN-saostussäiliön kehittämiseen? Kuuntele Fred Nybergin koko tarina jätevesipodcastin ensimmäisessä jaksossa täältä! 
Näin FANN toimii – lue lisää maapuhdistamoista

Lisää uutisia

Haluamme toivottaa sinulle oikein mukavaa joulun aikaa ja FANNtastista vuotta 2021!

Roslagen mahdollistaa vesivessan haja-asutusalueen haastaviinkin kiinteistöihin. Tällä WC-järjestelmällä saat vesivessan mukavuuden myös mö...

Börje Forsberg toi aikoinaan IN-DRÄN tekniikan Suomeen ja tutustutti alan ammattilaiset sen tekniseen erinomaisuuteen.