Onko viemäriasennus ajankohtainen? Jätevesipodcast vastaa kysymyksiisi! - FANN
installera avlopp

Onko viemäriasennus ajankohtainen? Jätevesipodcast vastaa kysymyksiisi!

Uuden jätevesijärjestelmän asennustarve voi johtua monista eri syistä. Vaikuttaako hankalalta? Huoli pois! Jätevesipodcastin kolmannessa osassa Rikard Andskär, FANN’in tuotepäällikkö, ja Fredrik Olsson, FANN’in myyntineuvottelija, kertovat toteutusprosessin kulusta

Koska jätevesijärjestelmän asentaminen on ajankohtaista? Joitakin yleisiä tapauksia voisivat olla esimerkiksi uuden talon hankinta ja sen myötä jätevesiratkaisun tarve, kunnan antama viemärin uusimismääräys tai halu parantaa olemassa olevaa ratkaisua ja siten asentaa uusi jätevesijärjestelmä. Viimemainittuun tapaukseen liittyy usein siirtyminen harmaavesijärjestelmään, toisin sanoen peseytymis-, tiski- ja pesukonevesien puhdistukseen. Entä WC? Sille tehdään erillisratkaisu polttavan tai erottelevan kuivakäymälän, umpisäiliön tai alipaine-WC:n muodossa.  

Jätevesijärjestelmän asennus – mitä se maksaa?

Eri ratkaisujen hinnat vaihtelevat suuresti. Yksinkertainen harmaavesijärjestelmä on edullisempi kuin laaja järjestelmä harmaa- ja WC-vesille. Myös normaalilla ja tiukalla vaatimustasolla on merkitystä, sillä se osoittaa, täyttääkö jätevesijärjestelmä fosforin- ja typenpoiston tiukan vaatimustason tietyissä vaativissa ympäristöissä. Nämä puhdistustoiminnot vaikuttavat hinnanmuodostukseen. Miten paljon kaivu- tai räjäytystöitä viemärin asennus vaatii? Tämä on myös lopullista hintaa ohjaava tekijä. 

Jätevesijärjestelmän asennus – tuleeko järjestelmästä hajua, kun se on kaivettu tontille?

Jos järjestelmä on suunniteltu oikein, eli ilmanvaihto ja viemärin tuuletus toimivat hyvin, hajuja ei pitäisi ilmetä. 

Jätevesijärjestelmän asennus – miten se vaikuttaa tontin kasvillisuuteen?

Kukat ja muu kasvillisuus eivät kuihdu eikä uusi järjestelmä vaikuta niihin muutenkaan. 

FANN-jätevesijärjestelmän asennus – vaihe vaiheelta

  • Aluksi kartoitamme nykytilanteen ja sen, mitä tarvitaan – mitä tällä hetkellä on käytettävissä, suojauksen nykytaso, kuinka monta ihmistä kiinteistössä asuu, missä kiinteistö sijaitsee. Lisäksi laadimme hankkeelle aikataulun. 
  • FANN tekee yhden tai useampia ehdotuksia jätevesiratkaisuksi edellisten tietojen perusteella. Testaamme myös maaperän (imeytyskoe) nähdäksemme, onko jäteveden imeyttäminen mahdollista.
  • Kun piirustukset ovat valmiit, luomme yhteyden kiinteistönomistajan ja valtuutetun urakoitsijan välille, joka sitten suorittaa asennuksen.

Onko sinulla muuta kysyttävää jätevesijärjestelmän asennuksesta? Kuuntele jätevesipodcastin koko jakso!

FANN Starthelpoin tapa vaihtaa ja asentaa jätevesijärjestelmä

Lisää uutisia

Roslagen vesi-wc voi tuoda koko perheen mökille! Mökkeilystä nauttii koko porukka kun vessa ei haise ja siellä ...

FANN on tuonut kaudelle hyviä uutuuksia, tutustu niihin ja löydät varmasti sinuakin kiinnostavia tuotteita.