FANN Pienpuhdistamo – INDRÄN Biosuodatin 5 - FANN

FANN Pienpuhdistamo – INDRÄN Biosuodatin 5

Käyttö

Minulla on iso kylpyamme - voinko kuitenkin käyttää Biosuodatinta?

Jos kylpyamme on yli 300-litrainen, yhtä Biosuodatinta ei suositella. Tarvitaan kaksi Biosuodatinta.

Voinko vaimentaa tuulettimen äänen tuuletinkotelossa?

Poikkeustapauksissa tuuletinkotelo voidaan eristää äänenvaimennusmatolla (saatavana Biltemasta muutamalla kymmenellä eurolla). Matto liimataan tuuletinkotelon ja kannen ympärille – huomaa, että tuuletinkotelon ilmanvaihtoaukkoja ei saa peittää!

Asennus

Voinko siirtää vesilukon kauemmas Biosuodattimesta?

Ei, jokainen liitos voi aiheuttaa painehäviötä.

Kun vesi pumpataan Biosuodattimeen, montako litraa yhden pumppauskerran pitäisi olla?

Enintään 40 litraa pumppauskertaa kohti.

Vianmääritys

Jätevesijärjestelmästäni tulee hajua - missä vika?

Kaikki jätevesijärjestelmät voivat, valmistajasta riippumatta, tuottaa hiukan hajua. Jos haju on häiritsevä, syynä on yleensä puutteellinen ilmanvaihto. Tarkasta katolle johtava tuuletusputki koko järjestelmän alueelta – kentän päästä saostussäiliön kautta viemäriputkeen ja katon yläpuolelle. Hajuvaaran minimoimiseksi on tärkeää, että tuuletusputki on vapaasti auki ilmaan katon yläpuolella ja että sen halkaisija on vähintään 75 mm. Eristä putki kylmissä tiloissa. Varmista, ettei putkessa ole alipaineventtiiliä.

Jos katon yläpuolelle ei mene tuuletusputkea ja ilmanvaihtoputki kulkee sen takia ulkona, on myös tärkeää eristää putki. Näin estetään ilmankulun pysähtyminen käänteisen hormivaikutuksen takia, kun kylmä ilma laskeutuu alaspäin ja tuuletusputkeen syntyy ilmalukko, joka saa ilmavirran pysähtymään.

Miten järjestelmä on sijoitettu? Jos se on esimerkiksi terassin lähellä, Biosuodattimen ilmanvaihtoputki voidaan johtaa sopivampaan paikkaan. On kuitenkin tärkeää, että ilmanvaihtoputki on riittävän korkea (sitä ei saa katkaista maanpinnan tasoon) ja että käytetään tuuletushattua– ei tiivistä kantta!

Jos tuloputkessa talosta järjestelmään on laskukohtia, vesi voi jäädä seisomaan ja täyttää koko putken vesilukon tavoin. Ilma ei tällöin pääse katolle asti ja aiheutuu pahaa hajua. Tilanteen voi korjata oikaisemalla putken.

Lisätoimenpiteenä saostussäiliön ja kannen väliin voi asentaa ylimääräisen tiivisteen.

Ääritapauksissa, esimerkiksi jos talon viemäriputkisto on pitkä (> 10 m) tai putkikoko on alle 75 mm, tuulella toimiva hormi-imuri/PAX-puhallin katolla voi auttaa varmistamaan hyvän ilmanvaihdon.