Roslagen-käymäläjärjestelmä - FANN

Roslagen-käymäläjärjestelmä

Käyttö:

Onko hälytystoimintoa – mistä tiedän, että säiliö on täynnä?

WC täyttää umpisäiliötä, joka on tyhjennettävä säännöllisin välein. Voit seurata säiliön täyttymistä järjestelmään sisältyvän vesimittarin avulla. Tyhjennys on ajankohtainen, kun 2500 litraa on kulkenut vesimittarin läpi. Jos et tilaa tyhjennystä, imutoiminto lakkaa toimimasta, kun säiliö on täynnä. Siten ei ole vaaraa, että säiliö tulvisi yli ja aiheuttaisi vahinkoa alipaineyksikölle tai ympäristölle. Järjestelmä toimii jälleen normaalisti säiliön tyhjennyksen jälkeen. Tarkkailemalla vesimittaria säännöllisesti on helppo nähdä, milloin on aika tyhjentää säiliö ja välttää siten tilanne, jossa ei WC:n huuhtelu ei ole enää mahdollista.

Tekninen selitys:
WC:n viemäriputki (PEM-letku) menee säiliön yhteeseen ja ulottuu hieman alaspäin säiliöön. Jos säiliötä ei tyhjennetä ja säiliön sisältö ulottuu tuloletkuun asti, vedenkorkeus estää alipaineyksikköä imemästä viemäriputken läpi eikä WC:tä voi huuhdella.

Onko takuu voimassa, jos järjestelmään ei asenneta suodatinta?

Ei, silloin takuu ei ole voimassa. Suodatin estää hiekan pääsyn magneettiventtiiliin ja muuhun järjestelmään. Suodatin on asennettava vipu alaspäin.

Pitääkö Roslagen-käymäläjärjestelmän imuri ääntä?

Alipaineyksikkö (märkäimuri) sijaitsee ulkona säiliön korotusputkessa. Melutaso laitteen käydessä (eli huuhtelun aikana) on verrattavissa tavallisen pölynimurin ääneen. Maahan upotettu säiliö vaimentaa melua huomattavasti.

Poikkeustapauksissa korotusputki voidaan eristää äänenvaimennusmatolla (saatavana Biltemasta muutamalla kymmenellä eurolla). Matto liimataan korotusputken ja kannen ympärille – huomaa, että ilmanvaihtoaukkoja ei saa peittää!

Kuuluuko ääni selvästi sisälle taloon?

Melutaso sisällä huuhtelun aikana on verrattavissa tavalliseen WC:hen. Imuaika on yleensä 20 sekuntia. Alipaine aiheuttaa ääntä noin 15 sekunnin ajan.

Mikä on vesijohdon minimipaine, jonka Roslagen-käymäläjärjestelmä vaatii?

Roslagen-käymäläjärjestelmä on suunniteltu 3 baarin vedenpaineelle. 2 bar riittää toimintaan, mutta järjestelmän puhdistuminen on heikompaa. Käsisuihkua voi olla tarpeen käyttää useammin.

Vianmääritys:

Miten pakkasenkestävä järjestelmäni on?

Jos kyseessä on loma-asunto ilman peruslämpöä, WC ja vesiputket on tyhjennettävä vedestä. Imuri tulee ottaa sisälle ja säilyttää lämpimässä. Vaihtoehtoisesti korotusputkeen voi asentaa lämmityskaapelin. Asenna lämmityskaapeli ja putkieriste 50 mm PEM-letkun ympärille minimoidaksesi jäätymisen aiheuttaman toimintakatkoksen.

Vesilukko ei täyty vedellä huuhtelun jälkeen.

Tarkasta sähköasennus ohjauskotelossa.

Voinko käyttää HT-putkea PEM-letkun sijasta sisätiloissa?

Kyllä, ulkokäyttöön tarkoitettu HT-vakioputki (paksumpi kuin sisäversio) toimii myös sisätiloissa. Vältä kuitenkin 90° käyriä, käytä sen sijaan kahta 45° käyrää.

Asennus:

Miten saan spiraaliletkun (harmaan letkun) paikoilleen?

Kiertämällä oikeakätisen kierteen suuntaan spiraaliletku menee helpommin PEM-letkun päälle. Ole varovainen, kun pujotat spiraaliletkua WC:n vesilukkoon. Käytä letkunsidettä spiraaliletkun siinä päässä, joka liittyy PEM-letkuun. Toisessa päässä letkunsidettä ei tarvita, liitos on muutenkin tiukka.

Olen tilannut täydellisen Roslagen-paketin, jossa WC:n vesilukon ulostulo on asennettu alaspäin. Haluaisin tilata sellaisen, jossa vesilukon ulostulo on seinää kohti. Millä korkeudella tämä ulostulo osoittaa seinää kohti?

Noin 17 – 18 cm.

Säiliö pitäisi sijoittaa lähelle taloa tai kuistia - onko hajuongelmien vaaraa?

Normaalikäytössä järjestelmästä ei tule havaittavaa hajua. Hajua voi esiintyä ensimmäisten huuhtelujen aikana, kun säiliössä pitkään ollut ilma imeytyy ulos. Jos säiliö on esim. oleskelualueen lähellä, mahdollinen haju voidaan johtaa pensaaseen tai vastaavaan. Asenna PEM-letku (halkaisija > 50 mm) korotusputken aukkoon, jonka kautta imurin ulospuhallus tapahtuu.

Mitä sähkökaapelia asennuksessa käytetään?

Sähkökeskuksesta ohjauskoteloon jännite on 24 V. Käytä 0,75 tai 1,5 mm2 kaapelia. Sähkökeskuksesta säiliön kahteen korotusputkeen on käytettävä 230 V:lle mitoitettua nelijohdinkaapelia.

Mikä PEM-letkun paineluokan pitää olla?

PN 6,3 on helpoin käsitellä. PN10 toimii hätätilanteessa, mutta se on paksumpaa ja epäkäytännöllisempää.

Ostettavat tuotteet:

Minun on vaihdettava märkäimuri - mistä voin ostaa uuden?

Voit ostaa märkäimurin suoraan FANN’ilta (Kärcher-tuotenumero 1.629-801.0). Märkäimuri on Coop Byggissä, Järniassa ja Mekonomenissa varastotuote. Se on saatavana tilaustuotteena City Grossista, Bauhausista, Byggmaxista, Fredellsiltä, Granngårdenistä, Hornbachilta ja K-Raudasta.

HUOMAA! Jos vaihdat vanhemmasta märkäimurimallista nykyiseen, Kärcher MV3:een tai WD3 een, tarvitset myös sovitelevyn. Se sisältyy toimitukseen, jos ostat uuden märkäimurin suoraan FANN’ilta. Jos olet ostanut märkäimurin muualta, ota yhteys FANN’iin lisätietoja varten.

Voinko ostaa ylimääräisen huuhtelunapin ja asentaa sen erilleen?

Kyllä, voit asentaa ylimääräisen huuhtelupainikkeen ja sijoittaa ohjauskotelon muualle. Käytä huuhtelupainikkeena www.bryggan.nu:n tuotenumeroa 05409.

Mikä on Roslagen-käymäläjärjestelmän imurina käytettävän märkäimurin tuotenumero?

Kärcher, tuotenumero 1.629-801.0