EkoTreat fosforinsaostusyksikkö - FANN

EkoTreat fosforin saostusyksikkö

Käyttökustannukset:

Paljonko astia saostusainetta maksaa?

EkoTreat fosforin saostusainetta toimitettuna hintaan 79€/kpl sisältäen alv24% toimituskulu 35€.  Kysy tarjousta useammasta kanisterista kerralla sähköpostilla myynti@fann.se

Kuinka paljon hoitoa järjestelmä vaatii?

Järjestelmä on suurelta osin huoltovapaa. Tarvitaan vain 15 litran saostusaineastian vaihto muutaman kerran vuodessa (yksi astia henkilöä kohti vuodessa). Ota yhteyttä tilausta varten.

Miten suuret ovat käyttökustannukset ja mistä ne koostuvat?

Käyttökustannukset ovat noin 80 euroa henkilöä kohti vuodessa, ja ne koostuvat saostusaineesta. Sähkönkulutus on enintään 2 kWh vuodessa, mikä vastaa noin 26 senttiä.

Melu:

Pitääkö saostusyksikkö ääntä?

Saostusyksikkö pitää minuutin verran pientä ääntä vesihuuhtelun aikana, joka tapahtuu yhdeksän kertaa vuorokaudessa. Ääntä voi verrata esimerkiksi astianpesukoneeseen. Emme ole saaneet yhtään reklamaatiota tästä.

Saostussäiliö:

Miksi EkoTreat fosforin saostusyksikön kanssa tarvitaan suurempi saostussäiliö?

Saostusaine sitoo fosforin lisäksi myös paljon hiukkasia vedestä. Tämä johtaa lietemäärän kasvuun, mikä asettaa saostussäiliölle suuremmat vaatimukset. Hiukkasten saostuminen tekee saostussäiliöstä tulevasta vedestä puhtaampaa/kirkkaampaa, mikä helpottaa jatkopuhdistusta ja pidentää sen käyttöikää.

Tekniikka:

Mikä on käyttämänne kemikaali?

Polyalumiinikloridi, PAX.

Mihin saostusyksikön voi asentaa? Pitääkö sen olla viimeisenä talosta ulos lähtevässä putkessa?

Voit asentaa laitteen talossa lähes mihin tahansa paikkaan, jossa on viemäriliitäntä, vesi ja sähkö, esimerkiksi keittiön allaskaappiin. Yksikössä saostusainetta huuhtoutuu veden mukaan. Siksi ei ole väliä, mihin kohtaan putkistossa laite sijoitetaan.

Onko yksikkö virtaamaohjattu?

Ei, se noudattaa erityistä aikataulua, joka seuraa vuorokausirytmiä. Tämän on osoitettu seuraavan virtaamaa erittäin hyvin. On hyödyllistä, ettei yksikkö ole virtaamaohjattu, jos jätevesijärjestelmään vuotaa vettä tai hana/suihku jää päälle sisätiloissa. EkoTreat huuhtelee veden ja saostusaineen jokaisella annostuskerralla. Vuorokauden aikana huuhdellaan 90 litraa vettä. Jos vedenpaine ylittää 4 baaria, vesisulku voi olla tarpeen. Aseta vesisulku arvoon 10 litraa/huuhtelu.
(Suurempiin järjestelmiin tarkoitettujen EkoTreat 15-30:n ja EkoTreat 1-60:n vesisulun asetukset löytyvät säätötaulukosta)

Vesisulku:

Miksi vesijohtoon on hyvä asentaa vesisulku ennen fosforin saostusyksikköä?

Vesisulku varmistaa, että päivittäinen virtaama (90 l/vrk) ei ylity, mikä voisi tapahtua esimerkiksi vesijohtopaineen ollessa korkea (> 4 bar). Vesisulku on myös lisäsuoja siltä varalta, että fosforin saostusyksikkö rikkoutuu, jolloin allaskaappiin voi valua enintään 10 litraa vettä. Esim. VATEK, RSK 853 18 81.